Comisia locală ar putea relaxa anumite restricții. Ceban: „Cred că încetul cu încetul vom reveni la normal”
Comisia locală de Sănătate Publică se va întruni mâine în ședință pentru a aproba noi decizii legate de situația pandemică. Primarul capitalei, Ion Ceban, susține că se va discuta despre relaxarea anumitor restricții. Ce ține de renunțarea la purtarea măștilor în spațiile deschise, edilul spune că deocamdată nu subiectul nu este pus în discuție.
Foto: UNIMEDIA

„Ceea ce se discută este ca să relaxăm programul de activitate, anumite decizii ce vizează teatrele, instituțiile de cultură. Cred că încetul cu încetul vom reveni la normal”, a menționat Ceban, la o emisiune de la Moldova 1.

Comisia extraordinară de sănătate publică a municipiului Chișinău a emis vineri o nouă hotărâre prin care, în capitală se stabilește Codul Portocaliu de alertă. Portul măștilor de protecție, rămâne obligatoriu, însă, unele măsuri stabilite anterior au fost relaxate.

Se declară accesul liber în toate instituțiile de asistență medicală primară pentru vaccinarea împotriva Covid-19, indiferent de viza și locul de reședință a tuturor locuitorilor de la 18 ani din mun. Chișinău și din Republica Moldova.

Se permite de asemenea accesul spectatorilor în tribunele sălilor sportive și a terenurilor sportive unde se desfășoară competiții. Aceasta doar la capacitatea de 50% din locuri și respectând măsurile de profilaxie împotriva răspândirii infecției Covid-19.


Pub