Italia: Un moldovean, hoț în lege de „Parmigiano Reggiano”. Cum l-a găsit poliția după 7 ani de la furt

Un moldovean este unul dintre autorii furtului celor 120 roți de Parmigiano Reggiano de acum 7 ani, scrie presa din Italia. Datorită ADN-ului detectat pe o țigară care acesta a lăsat-o în preajmă, oamenii legii au putut să îl identifice.

Foto: GETTY image

Sursa scrie că moldoveanul are 40 de ani. Acum 7 ani a intrat în stația Toana de unde a furat 120 de roți de Parmigiano Reggiano cu o valoare de 50.000 de euro. Carabinierii stației Toano nu au încetat căutările, iar datorită laboratorului de Ris di Parma, au reușit identificarea autorului.

Când s-a aflat de furt, la fața locului s-a deplasat un echipaj al carabinierilor, care a depistat la fața locului un muc de țigară. Atunci mucul a fost dus pentru un test ADN, iar rezultatele au arătat că acest ADN nu coincide cu nicio persoană din baza de date, de aceea a primit denumirea de Necunscut1.

Săptămâna precedentă, carabinierii din Parma i-au anunțat pe cei de la Toana că, în timpul investigației unei alte infracțiuni, probele biologice ale moldoveanului de 40 de ani au coincis cu cele găsite acum 7 ani la locul furtului cașcavalului.

Oamenii legii din Italia continuă investigația pentru a fi găsiți și ceilalți vinovați.


Pub