image
Sursa foto: Jurnal.md

FOTO // Cele două puncte mobile de vaccinare au fost deschise: Oamenii au făcut cozi pentru a se imuniza

Primele două puncte de vaccinare mobile din capitală au fost inaugurate astăzi, începând cu ora 11.00, în Piața Marii Adunări Naționale. Este vorba despre un troleibuz și un autobuz care vor staționa conform unui anumit grafic pentru a imuniza împotriva COVID-19 toți doritorii de a se vaccina.

Populația se poate imuniza între orele 9.00-18.00. Vaccinurile disponibile sunt AstraZeneca, Pfizer și Sinovac. Ion Ceban, primarul capitalei, a menționat că cele două unități de transport, dotate corespunzător, vor imuniza cetățenii în timp ce acestea vor staționa, nicidecum nu în momentul în care unitățile de transport vor circula.

Reprezentanții Ministerului Sănătății spun că această practică va fi urmată și în alte localități din țară, acolo unde va fi deschidere din partea autorităților publice locale.

„Toate unitățile de transport au autorizație sanitară și sunt dotate cu frigider, aer condiționat, apă, conecțiune la internet etc.”, a declarat Boris Gâlcă, șeful adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate (DGAS) a Primăriei Chișinău.

De cealaltă parte unii oameni se arată nemulțumiți că procesul de imunizare se va desfășura în unitățile de transport. „Organizarea este foarte proastă. De ce, domnule Ceban nu ați luat să le puneți undeva într-o clădire, da-ți-ne un loc curat. Ați făcut un show politic pentru dvs, nu pentru noi. Uitați-vă câtă lume este acolo bolnavă”, a intervenit o femeie nemulțumită în timp ce Ion Ceban discuta cu presa.

Precizăm că troleibuzul va staţiona, conform unui grafic, în locuri prestabilite în toate sectoarele din municipiu, iar autobuzul va merge și în suburbii. În cele două unități de vaccinare vor fi echipe medicale care vor asigura imunizarea tuturor doritorilor în imediata apropiere a locului de trai sau de serviciu în baza actelor de identitate.

Graficul celor două puncte mobile de vaccinare poate fi văzut aici.

Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md
Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Jurnal.mdJurnal.md

Evenimentul de lansare poate fi urmărit aici.

Noutăţile partenerilor

comentarii: