image
Sursa foto: Getty Images

Surpriză după întâlnirea dintre Koeman și Laporta! Anunțul făcut de agentul antrenorului de la Barcelona

Ronald Koeman, antrenorul echipei FC Barcelona, a avut o întâlnire cu președintele Joan Laporta, marți, pentru a discuta despre situația echipei la finalul acestui sezon.

În perioada recentă, presa catalană scria că sunt șanse mari ca Ronald Koeman să nu mai rămână la Barcelona și în sezonul viitor, însă agentul antrenorului, care a participat la ședința dintre olandez și Laporta, a surprins.

"Avem sentimente pozitive. Discuțiile au fost atât de bune încât Ronald ar putea rămâne și după sezonul 2021/2022, însă nu am ajuns atât de departe. Vor mai exista discuții.", a declarat agentul Rob Jansen, pentru De Telegraaf, citat de As.

Cu toate acestea, un singur lucru este clar după întâlnirea de marți: Ronald Koeman rămâne, cel puțin pentru moment, antrenorul Barcelonei, însă o decizie finală referitoare la banca tehnică va fi luată de Joan Laporta în viitorul apropiat.

Ronald Koeman a sosit la Barcelona în august 2020, când președinte era Josep Maria Bartomeu. Antrenorul a cucerit Cupa Spaniei, dar a terminat pe locul 3 în La Liga și a fost eliminat din Champions League în faza optimilor de finală.

În caz că va rămâne antrenor la Barcelona, Koeman s-ar putea trezi fără 10 jucători, potrivit publicației spaniole Sport. Clubul este nevoit să vândă pentru a-și regla bugetul și pentru a putea aduce alți fotbaliști.

Până acum, la capitolul sosiri, catalanii s-ar fi înțeles cu Sergio Aguero și Memphis Depay, ambii liberi de contract, însă Koeman și-ar dori mai multe întăriri. Potrivit presei spaniole, el s-a și plâns că, de la venirea sa, singurul transfer a fost Sergino Dest, așa că va cere acum alți jucători.

Având în vedere accidentarea de lungă durată a lui Ansu Fati, Koeman cere un atacant, iar cel vizat era Erling Haaland. Însă cum catalanii nu-și permit în acest moment să plătească sume mari, Koeman l-a propus pe Depay, care e liber de contract și care e de așteptat să semneze în cele din urmă.

Koeman ar avea nevoie și în defensivă de jucători, acolo unde accidentarea lui Pique și evoluția inconstantă a celorlalți apărători, au costat clubul ratarea titlului. Astfel, Barca îl va legitima pe Eric Garcia, dar și el este liber de contract după despărțirea de Manchester City.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: