image
Sursa foto: adevarul.ro

Doi bărbaţi, reţinuţi de CNA; Ar fi vrut să-l scape pe un prieten de pedeapsa pentru viol contra sumei de 15.000 de euro

Doi bărbaţi din Chişinău au fost reţinuţi de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Bănuiţii activau în calitate de taximetrişti și ar fi primit 15 mii de euro de la soţia unui condamnat, spunând că l-ar putea scăpa pe acesta de pedeapsa cu puşcăria.

Potrivit materialelor cauzei, cei doi bărbaţi, care ar fi fost în relaţii de prietenie cu deţinutul şi soţia acestuia, i-ar fi spus femeii că pot obţine o condamnare neprivativă de libertate pentru soţul ei. Aceştia i-ar fi promis că ar avea influenţă asupra unor magistraţi, dar şi asupra unor persoane din cadrul sistemului penitenciar şi că i-ar influența să reducă pedeapsa şi chiar să o schimbe în una mai blândă.

În procesul de acumulare a probelor, precum şi în baza declaraţiilor oferite de denunţător şi ale martorilor, s-a constatat că, timp de un an, bănuiţii ar fi primit o sumă de 15 000 de euro, în mai multe tranşe, sub pretextul că banii ar fi pentru persoanele responsabile de soluţionarea cazului. Până în prezent însă, situaţia condamnatului a rămas neschimbată, toate deciziile anterioare cu referire la condamnarea la 10 ani de puşcărie „pentru acţiuni perverse asupra unui minor” rămânând în vigoare.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală pentru trafic de influenţă, iar cei doi suspecţi au fost reţinuţi şi plasaţi în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 7 ani de închisoare sau amendă penală.

Până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată, orice persoană implicată în acest caz se prezumă a fi nevinovată.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: