Principală  —  IMPORTANTE   —   Autoritățile din sănătate anunță că…

Autoritățile din sănătate anunță că 25 610 doze de vaccin au fost administrate în ultimele 24 de ore

Imagine-simbol

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că până miercuri, 26 mai, 351 843 de doze de vaccin împotriva COVID-19 au fost administrate în R. Moldova. 25 610 de doze au fost administrate în ultimele 24 de ore.

Potrivit autorităților din sănătate, 18 266 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 7344 de persoane au fost imunizate cu a doua doză în ultimele 24 de ore.

În R. Moldova, campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent. Pe 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19.

Astfel, toate persoanele, care doresc să se imunizeze împotriva noului virus, au acces la vaccin în toate Centrele de vaccinare din țară. Pentru administrarea vaccinului, oamenii se pot adresa la medicul de familie sau se pot programa la vaccinare prin intermediul platformei www.vaccinare.gov.md.

În perioada 22 – 23 mai, zeci de doritori de a se vaccina anti-COVID-19 cu serul Pfizer/BioNTech au format rânduri de așteptare la punctul de vaccinare organizat de Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu în incinta Complexului Sociocultural Universitar din Chișinău (str. Nicolae Testemițanu, 25), acolo unde au fost disponibile 1000 de doze de ser.