Principală  —  IMPORTANTE   —   Citiți joi în ZdG!

Citiți joi în ZdG!

În ediția de joi, 27 mai, a Ziarului de Gardă, veți găsi o anchetă despre cum în ultimii ani, operatorul sistemului de distribuție a gazelor naturale „Chișinău-Gaz”, care este cea mai importantă subdiviziune a SA „Moldovagaz”, a acumulat venituri modeste, din cauza activităților auxiliare nereglementate. Deși întreprinderea are capacitate deplină de execuție, având birou de proiectare și secție de montare, lucrările care ar trebui efectuate în exclusivitate de „Chișinău-Gaz”, au ajuns să fie efectuate de firme afiliate unor foști sau actuali șefi din cadrul întreprinderii. Agenții economici privați obțin zeci de milioane de lei din proiecte care ar fi putut fi implementate de operatorul de distribuție de gaze naturale. 

Tot mâine vedeți cum Anatolie Țurcan, judecător la Curtea Supremă de Justiție, a luptat împotriva Casei Naționale de Asigurări Sociale. pentru o pensie mai mare. Judecătorul s-a plâns instanței că beneficiază de pensie doar de circa 13 mii de lei, iar la mijlocul lunii mai colegii săi de la CSJ i-au dat câștig de cauză, obligând CNAS să-i dubleze mărimea pensiei. 

La rubrica Reporter Special veți găsi un reportaj despre cum aerul poluat cauzează anual milioane de decese în întreaga lume. Situația în Chișinău este mai bună decât în multe orașe ale lumii, dar se atestă o creștere a nivelului mai multor poluanți. Experții menționează că o bună parte din emisiile nocive vin de la transport. 

În ediția de joi a Ziarului de Gardă găsiți și un interviu exclusiv cu activista Anetta Dabija, în care se vorbește despre construcțiile rezidențiale apărute pe mulți bani și repede în orașul care dă tonul pentru celelalte zone ale R. Moldova. În ediția de mâine mai găsiți un interviu realizat cu experta internațională Reka Soos, pe tema gestionării deșeurilor. 

Iar dacă ați „cumpărat un automobil prin procură”, joi veți afla care sunt riscurile la care vă expuneți.  

În ziarul de joi veți putea citi și despre  maratonul vaccinării împotriva COVID-19, de la Palatul Republicii, unde vor fi disponibile patru tipuri de vaccin, iar cetățenii se vor putea imuniza fără programare.

Anchete: „Chișinău-Gaz”: Milioanele din conductele subterane de gaze – în conturile firmelor afiliate unor foști și actuali șefi și angajați

Justiție Selectivă: Lupta judecătorului Anatolie Țurcan pentru o pensie mai mare: „Atunci când toți se adresează, eu de ce nu aș face-o?”

Reporter Special: Aerul care ne omoară

Exclusiv: Construcții rezidențiale apărute pe mulți bani și repede în orașul care dă tonul pentru celelalte zone ale R. Moldova. Interviu cu activista Anetta Dabija, despre motivele pentru care (nu) iubim Chișinăul

Interviu: „Gestionarea deșeurilor este o infrastructură-cheie care asigură sănătatea publică”

Clinica Juridică a ZdG: Ai „cumpărat un automobil prin procură”? Iată care sunt riscurile la care ești expus

Sănătate: La maratonul vaccinării împotriva COVID-19, de la Palatul Republicii, vor fi disponibile patru tipuri de vaccin, iar cetățenii se vor putea imuniza fără programare

Editoriale:
Petru Grozavu – 18 ani de supărare și o zi de împăcare
Alina Radu – Tulpina moldovenească și rădăcinile românești
Aneta Grosu – Avion deturnat de un șef de stat – fără replică la Chișinău