Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Municipalitatea îndeamnă participanții la trafic să respecte semnalizarea rutieră pe străzile unde se desfășoară lucrări de lichidare a situațiilor de avariere

Municipalitatea îndeamnă participanții la trafic să respecte semnalizarea rutieră pe străzile unde se desfășoară lucrări de lichidare a situațiilor de avariere

   1653

Primăria municipiului Chișinău informează că serviciile municipale de întreținere a drumurilor desfășoară lucrări de lichidare a situațiilor de avarie prin metoda de injectare pe mai multe străzi din sectoarele capitalei.

În acest sens, a fost elaborat un plan de intervenții pentru 75 de artere principale și secundare, unde circulă transport public, precum și pe căile de acces către suburbii.

Astfel, în săptămâna curentă sunt executate lucrări de lichidare a situațiilor de avariere pe str. V. Lupu, str. C. Stere, șos. Hâncești, bd. Gr.Vieru, bd. Renașterii Naționale, Calea Orheiului, str. Doina, str. Socoleni și Studenților.

Până în prezent, lucrări de plombare a gropilor au fost executate pe următoarele adrese: bd. Dacia (or. Sîngera - str. V. Crucii), șos Muncești, str. Gr. Botanică, str. V. Crucii, str. Gh. Asachi, str. Alba - Iulia, str. N. Costin, str. L. Deleanu, str. T. Vladimirescu, acces or. Durlești, Viaduct, str. M. Viteazul, str. Petricani (șos. Balcani - str. M. Viteazul), Calea Ieșilor, L- 455 acces com. Tohatin, com. Budesti, stradela Călărași.

Astfel, metoda de interventie prin injectare presupune un risc de deteriorare a parbrizelor și caroseriei autovehiculelor în cazul în care nu sunt respectate măsurile de siguranță.

În context, autoritățile municipale îndeamnă participanții la trafic să se conformeze indicatoarelor de avertizare în zona de lucru prin păstrarea distanței și reducerea vitezei de circulație de până la 30 km/h.

Conform procesului tehnologic salubrizarea pietrișului acumulat în rezultatul autocompactarii plombelor poate fi efectuat numai devreme de 48 ore de la intervenție.

Primăria Chișinău solicită întelegere și scuze din partea paricipanților la trafic pentru incomoditățile create, în prezent aceasta fiind unica medalitate de intervenție în vederea lichidării rapide a situațiilor de avariere de pe carosabil.