Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În centrul capitalei va fi amenajată o parcare publică

   2601

Primăria municipiului Chișinău informează că în perioada următoare în zona centrală a capitalei va fi amenajată o parcare publică gratuită pentru automobile. Terenul pentru viitoarea parcare amplasat pe str. Ismail este proprietate municipală. Recent pretura de sector a eliberat spațiul îngrădit neautorizat de către foștii arendași ai terenului.

Informații în acest sens au fost prezentate luni, în cadrul ședinței operative de la Primărie de către Vitalie Mihalachi, șef interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație (DGTPCC).  

Astfel, în perioada următoare, serviciile municipale de profil se vor întruni pe teren pentru a examina modalitatea de organizare a locurilor de parcaj prin amenajarea spațiului public din str. Ismail.

În prezent, reprezentanții DGTPCC și preturile de sector analizează posibilitatea amenajării altor spații pentru parcări publice, în zona centrală și sectoare, din curțile blocurilor de locuințe, aliniamentele stradale, precum și identificarea spațiilor publice municipale ocupate anterior abuziv prin amplasarea garajelor.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat responsabililor municipali să identifice posibilitatea amenajării suplimentare a locurilor de parcare în zonele centrale și în sectoare ca urmare a amenajării și restabilirii zonelor verzi, utilizate anterior în acest sens. Potrivit edilului, săptămâna curentă, o echipă de specialiști din cadrul municipalității se va deplasa la București, sectorul 4, pentru a prelua experiența colegilor români privind identificarea și amenajarea spațiilor pentru parcări publice.