• Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Primarul General a atenționat pretorii de sector și alți responsabili municipali referitor la soluționarea problemelor enunțate pe platforma „EU.CHISINAU.MD”

Primarul General a atenționat pretorii de sector și alți responsabili municipali referitor la soluționarea problemelor enunțate pe platforma „EU.CHISINAU.MD”

   1857

Primarul General, Ion Ceban, a solicitat pretorilor de sector, șefilor de direcții, de subdiviziuni și de întreprinderi municipale să gestioneze mai eficient problemele orașului, enunțate de cetățeni prin intermediul platformei de sesizări electronice „EU.CHISINAU.MD".

Astfel, subiectele care presupun mai puține resurse și efort - să fie rezolvate prompt, iar despre cele mai complexe să se explice oamenilor situația, pentru ca aceștia să nu rămână dezamăgiți în comunicarea cu autoritățile municipale. Subiectul dat a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor Primăriei.  

Pentru a responsabiliza mai mult conducătorii din cadrul structurilor municipale, Ion Ceban, a promis să organizeze un experiment prin care va verifica personal cazuri concrete de soluționare a sesizărilor depuse de chișinăuieni.

„Voi lua o adresă cu problemele reale ale cetățenilor, voi depune o solicitare pe „EU.CHISINAU.MD" și voi aștepta rezolvarea. Veți comunica inclusiv cu mine la acest capitol. Astfel vom ajunge la fiecare pretură, direcție sau întreprindere, să vedem cum reacționează. Voi telefona și la numerele Dvs. de contact cu cetățenii. Voi spune vreo adresă, unde vrem să soluționăm problema din perspectiva cetățenilor", a specificat edilul.  

Pe parcursul săptămânii trecute, cetățenii orașului au raportat 91 de probleme prin intermediul platformei „EU.CHISINAU.MD", referitor la: drumuri construcții neautorizate, gropi în asfalt, mașini abandonate, funcționalitatea iluminatului public, semne rutiere etc.