Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Startul lucrărilor de reabilitare a scuarului din strada Sarmizegetusa – str. Butucului - bd. Cuza Vodă

   2053

Primăria municipiului Chișinău informează că în această săptămână a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a scuarului din strada Sarmizegetusa - str. Butucului -  bulevardul Cuza Vodă, cu o suprafață de 4,4 ha, din sectorul Botanica al capitalei. Costul proiectului este de 8,5 milioane de lei, surse extrabugetare, iar lucrările urmează a fi realizate până la sărbătoarea Hramului orașului, 14 octombrie.

Proiectul prevede reparația capitală a rețelelor inginerești, amenajarea aleilor pietonale și a trotuarelor, reabilitarea spațiilor verzi, instalarea sistemului de irigare și a celui de iluminat public, montarea camerelor de supraveghere video și a sistemului WI-FI. De asemenea, în scuar urmează a fi amenajat mobilier urban, o zonă de expoziții, un teren de fitness, un loc de joacă pentru copii, teren pentru plimbarea animalelor de companie, locuri pentru parcarea mașinilor, precum și un WC public.

Primarul General, Ion Ceban, a menționat că autoritățile municipale și-au propus să amenajeze în perioada curentă cât mai multe spații verzi din oraș, pentru ca chișinăuienii să aibă unde să-și petreacă timpul liber împreună cu familiile, în preajma locuințelor lor.