(FOTO/VIDEO) Design futurist, autonomă, eco și cu 3 zone de locuit. Prima suită de hotele eco-lux. Cât costă „plăcerea”

28 Mai 2021, 05:10
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
28 Mai 2021, 05:10 // Au Bani //  MD Bani

Anthénea este o suită de hotele plutitoare, alimentată cu energie solară, echipată cu motoare electrice și capacitatea de a se adapta la orice mediu, de la Arctic la tropical. Se aseamănă unor yachturi plutitoare în formă de OZN și vor oferi o experiență unică fiecărui doritor.

Suita de hotele a fost proiectată de designeri veterani francezi, ingineri și arhitecți navali. Anthénea este o navă cu aspect futurist, cu cupolă, care este alimentată în întregime de soare și adaptabilă oricărui corp de apă și oricărui climat – de fapt, pretinde că este „de scufundat”.

O încercare de a crea o „navă eco-responsabilă și nomadă pentru eco turiști”, suita hotelieră plutitoare Anthénea este autonomă, autosuficientă și ecologică. Printre alte inovații are un sistem de procesare a apei, ceea ce înseamnă că produce doar ceea ce consumă și eliberează apă curată.
Anthénea dispune de motoare electrice silențioase care permit celor de la bord să călătorească peste mare și pot rămâne pe linia de plutire la nesfârșit grație a cinci panouri solare orientate spre sud și a două capsule electrice de propulsie, permițându-i să navigheze în locuri neexploatate.

Photographe professionnel

Forma sa cu cupolă este concepută pentru a urma razele soarelui (pe acoperiș este o umbră reglabilă), în timp ce puțul central servește ca observator subacvatic și sistem de aer condiționat natural.
În interior, capsula de 50 metri pătrați are trei zone de locuit – „spațiul de zi” are canapea, minibar, mobilier curbat acoperit cu beton cerat. Între timp, „spațiul de noapte” este compus dintr-un pat circular de 2,20 metri și o cadă de mare sau apă dulce.
„Zona de relaxare” are pe acoperiș un solar de 360 ​​de grade pentru 12 persoane. Toate interioarele sunt realizate în întregime din materiale durabile. Caracteristicile opționale includ un sistem de desalinizare și aragaz.


Disponibil atât pentru persoane fizice, cât și pentru hotelieri, podul Anthénea costă 535.000 USD și poate fi pilotat de oricine (nu necesită cunoștințe de navigație sau experiență pentru a funcționa).
De asemenea, se poate adapta la o gamă largă de temperaturi, de la -30 ° C la 40 ° C. Mai mult, răul de mare va fi un lucru din trecut datorită „balastării sale stabilizante și a vederii panoramice de 360 ​​de grade la orizont”.

 „Oferind o nouă formă de experiență turistică între viziunea subacvatică și explorarea terenului, Anthénea permite călătorului să descopere teritorii nebănuite și să trăiască experiențe neexplorate în timp ce desfășoară firul intimului: legătura cu natura și cu sine”, spune compania.

De asemenea, se spune că pentru hotelierii care sunt interesați să investească în acesta (posibil ca supliment la o stațiune existentă), nu sunt necesare permise de construcție sau construcții care necesită mult timp, astfel capsulele Anthénea sunt o modalitate ușoară de extindere.
Compania spune că, datorită inovatoarei „ancorări cu șurub de nisip” a Anthénea, nu dăunează ecosistemului subacvatic. Unitățile sunt, de asemenea, 100% reciclabile.

Anthénea este o alternativă mai ecologică la construirea de hoteluri pe uscat și indică un viitor în care oamenii își vor petrece mai mult viața pe apă ca urmare a creșterii nivelului mării și a orașelor inundate.

Realitatea Live

26 Apr. 2024, 17:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Apr. 2024, 17:14 // Actual //  Lupu Eduard

În urma apariției imaginilor în presă cu o casă construită pe acoperișul unui bloc de locuit, Pretura sectorului Centru aduce următoarele precizări. Conform informațiilor furnizate de autoritățile locale, casa respectivă a fost construită în anul 2016.

În ceea ce privește construcția ilegală, autoritatea publică locală a sesizat Inspectoratul Național pentru Supraveghere Tehnică încă din anul 2020. Inspectoratul este responsabil de verificarea legalității și a disciplinei în construcții.

Deși autoritățile locale au sesizat problema, conform prevederilor legale, nu pot întocmi procese-verbale contravenționale pentru astfel de situații, deoarece construcția anexelor, balcoanelor, copertinelor sau transformarea acoperișurilor care afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative intră sub incidența competenței Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției.

În acest context, examinarea și gestionarea cazului sunt de competența Inspectoratului Național pentru Supraveghere Tehnică și a Poliției, care vor lua măsurile necesare în conformitate cu legea.

Imaginea cu casa construită pe un bloc de locuit din Capitală u fost distribuite pe internet.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău