În ultimele 24 de ore, peste 25 000 de persoane din Moldova s-au vaccinat împotriva COVID-19

vacciin

Totalul de doze de vaccinuri împotriva COVID-19 administrate în Republica Moldova a depășit numărul de 350 000. Conform Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în ultimele 24 de ore, s-au vaccinat 25 610 persoane.

Până la ora actuală, în Moldova au fost administrate 351 483 de doze de vaccin. La momentul de față, 301 175 de persoane sunt vaccinate cu o singură doză, iar 50 668 de persoane sunt imunizate cu ambele doze.

Procesul de vaccinare împotriva COVID-19 în Moldova a început în luna martie 2021. Acesta a fost împărțită în trei etape, iar la ora actuală se află la ultima etapă – atunci când se poate vaccina toată populația. Imunizarea se face la centrele de vaccinare, dar și la policlinici. De asemenea, se organizează maratoane. Unul din ele s-a desfășurat în weekend la Universitatea de Medicină. Totodată, populația din Chișinău se poate vaccina într-un autobuz și troleibuz care circulă, conform unui orar, prin capitală. Centrele de vaccinare activează non-stop, inclusiv în weekend.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Elena Baranov
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente