(foto) Un McLaren MP4-12C Spider a fost surprins prin Chișinău

O apariție interesantă în Chișinău, înainte de startul sezonului estival. Câțiva cititori ne-au expediat la adresa redacției fotografii cu un automobil marca McLaren, de model MP4-12C Spider, care a fost surprins pe străzile capitalei. Nu s-a ezitat să se facă și glume pe seama acestui lucru, menționându-se că “s-a rătăcit” în capătul Europei.

Este pentru prima dată când un automobil marca McLaren este văzut în Moldova, din ce am reușit să aflăm, deși câțiva ani în urmă au fost observate tocmai trei exemplare Mercedes-Benz SLR, care au fost realizate în parteneriat cu producătorul britanic.

Decapotabila roșie este înmatriculată în Zurich, Elveția, iar dacă posesorul a decis să viziteze țara noastră la volanul acesteia, atunci s-a văzut nevoit să parcurgă puțin peste 2.000 de km.

Modelul McLaren MP4-12C, cunoscut mai târziu sub forma simplificată 12C, a fost prima mașină de producție proiectată și construită în întregime de McLaren, dar și prima stradală produsă de la McLaren F1, model care a încetat să mai fie vândut în 1998.

MP4-12C utilizează un șasiu din fibră de carbon și este alimentat de un longitudinal montat V8 twin-turbo de 3.8 litri, cu 600/625 CP și 600 Nm de cuplu. Puterea este transmisă roților spate printr-o transmisie robotizată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

A fost produs în perioada anilor 2011-2014, modelul decapotabil Spider fiind introdus în anul 2012. Acesta din urmă poate face 0-100 km/h în 3.1 secunde și atinge maxim 315 sau 328 km/h cu acoperișul dat jos sau instalat respectiv.

În total au fost asamblate în jur de 4.000 de exemplare în ambele caroserii. În prezent se pot găsi mai multe oferte rulate la vânzare, cu parcurs mic, însă paradoxul este că un nou BMW M4 poate ajunge să coste mai scump…

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/