fbpx

România deschide primele centre de vaccinare în vămi

În România încep pregătirile pentru vaccinarea în vămi. Primele centre sunt în judeţul Arad, pentru că de acolo a pornit şi ideea. Horea Timiş, şeful DSP, a propus asta de mai bine de două săptămâni, iar acum începe amenajarea. În fiecare punct de terecere a frontierei vor fi două containere, scrie Mediafax. Unul pentru vaccinare, unul pentru zona post-vaccinare, dar nu toţi cei care intră în ţară primesc vaccinul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Dacă soseşti din zonă cu risc epidemiologic ridicat, din zonă roşie, se intră într-o carantină de 14 zile, după care se poate, desigur, vaccina. Dar, din informaţiile pe care le deţin, nu se poate vaccina în punctul de trecere a frontierei”, a spus Duşan Kizur, medic DSP Arad.

Situaţia este la fel şi pentru cei care vin din zona galbenă. Totuşi, dacă au un test PCR negativ, primesc şi serul de la Johnson&Johnson şi nici nu trebuie să se izoleze.

Alina Stan vine din Germania. Şi-a făcut un test antigen, în speranţa că va scăpa de carantină. „Am trecut de Austria, fără niciun fel de problemă. Mi-au cerut acel test, i l-a arătat. „Da, este ok, este negativ”. La intrare în Ungaria, la fel. Aici, în schimb, nu. Că nu este valabil şi îmi trebuie neapărat PCR”, a spus Alina Stan.

Vezi și: Cum arată certificatul digital COVID necesar pentru a călători în UE fără carantinare și cum va putea fi obținut de cetățenii români

Articole asemănătoare

Back to top button