fbpx

doc | Undă verde pentru construirea unui business-centru în locul cafenelei Guguță? Ultima decizie a Judecătoriei Chișinău

Judecătoria Chișinău (Rîșcani) a decis că avizul negativ eliberat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în anul 2019 pentru construcția unui business-centru în locul ex-cafenelei Guguță din centrul capitalei este ilegal. Magistrații au declarat ilegală și dispoziția din decembrie 2019 a viceprimarului Victor Chironda, privind anularea certificatului de urbanism.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

„Prima instanță a decis, deci, că Ceslav Ciuhrii poate construi ce vrea în Grădina Publică…”, a comentat activistul OccupyGuguță, Vitalie Sprânceană, care a atașat la mesaj și hotărârea instanței.

Foto: Vitalie Sprânceană/FB

„Mai sînt și alte instanțe. Mai sus. Mai sînt și alte căi – referendum local, de exemplu, CMC – pentru a decide ce urmează a fi construit în Grădina Publică.

Somăm Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și primăria municipiului Chișinău (viceprimarul Victor Chironda) să conteste, la Curtea de Apel (și mai sus) decizia de azi a judecătoriei Chișinău (Rîșcani)”, a mai scris Sprânceană.

Citește și: doc | Primăria a revocat certificatul de urbanism pentru proiectarea unui centru multifuncțional în locul cafenelei „Guguță”

Back to top button