image
Sursa foto: politia.md

Activitatea ilegală a unui casino din Capitală, sistată de Poliție

Activitatea ilegală a unui cazino de jocuri de noroc, amenajată într-un imobil din sectorul Râșcani al Capitalei, fost deconspirată de către Ofițerii Direcției de Poliție a mun. Chișinău, de comun cu angajații SPIA MAI și suportul polițiștilor BPDS ,, Fulger ”.

În cadrul verificărilor și documentării, în incinta sălii de joc polițiștii, au depistat în jur de 25 de persoane care consumau băuturi alcoolice și practicau jocuri de noroc contra sumelor de bani. De asemenea, nu erau respectate măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19, reglementate prin Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.

„Activitatea ilegală era coordonată de un bărbat în vârstă de 35 ani, locuitor al Capitalei. Sala de jocuri de noroc activa pe timp de noapte cât și pe timp de zi, unde participau un număr impunător de persoane. Aceasta era camuflată de către figuranții schemei și dotată cu sisteme avansate de securitate, monitorizare video externă și limitare de acces", menționează Ofițerii Direcției de Poliție.

Pentru a participa la joc, persoanele erau recomandate de alții din cercul de prieteni ai organizatorului. Miza minimă de participare la joc constituia 1 000 lei.

„Au fost acumulate probe concludente, fiind ridicate patru mese de joc, peste 1 500 de fișe, cărți de joc, înscrisuri ce țin de activitatea ilegală desfășurată, un calculator și mijloace bănești", potrivit Poliției.

Bărbatul care a organizat sala de jocuri de noroc nu este la prima abatere, acesta este documentat pentru desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător. Cazul este documentat în continuare de către organele de drept în stabilirea tuturor circumstanțelor. Iar pentru ignorarea măsurilor obligatorii de prevenire a infecției COVID-19, toate persoanele urmează a fi documentate conform legislației în vigoare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: