image
Sursa foto: Jurnal.md

Săptămâna trecută, circa 14 mii de oameni au sunat la ambulanță; Peste o mie de copii au fost duși urgent la spital

În perioada 17 - 23 mai, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 13609 persoane. Ulterior, 5150 de pacienți din toată țara, dintre care 1088 de copii, au fost transportați asistat în cadrul departamentelor de urgență al spitalelor.

Potrivit Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, pe parcursul săptămânii au fost înregistrate 2973 de solicitări pe motivul urgențelor cardiovasculare.

Printre acestea, erau 46 de pacienți cu sindrom coronarian acut. Urgențele neurologice au constituit 1991 de cazuri, dintre care 253 de accidente vasculare cerebrale, urmate de urgențele respiratorii –1870 de cazuri, dintre care 715 pe motivul infecțiilor respiratorii virale acute.

De asemenea, urgențele traumatologice au constituit 1284 de solicitări. Circa 50 de persoane, care au suferit în urma accidentelor rutiere au solicitat intervenția ambulanței. După acordarea primului ajutor medical, echipele AMU au transportat 47 pacienți la spital pentru continuarea tratamentului în condiții de staționar.

Noutăţile partenerilor

comentarii: