image
Sursa foto: profit.ro

Scandalul avionului deturnat de regimul de la Minsk: Ce recomandă ACC operatorilor aerieni din RM

Republica Moldova nu interzice zborurile prin spațiul aerian din Belarus, în urma scandalulul legat de deturnarea unui avion Ryanair de către regimul de la Minsk.

Autoritatea Aeronautică Civilă anunță că a convocat într-o ședință companiile naționale, care transportă pasageri și a recomandat operatorilor naționali să efectueze o analiză a riscurilor cu privire la survolarea în continuare a spațiului aerian din Belarus.

Totodată, AAC a emis o circulară cu privire la desfășurarea repetată de către operatorii naționali a instruirii în partea ce ține de acțiunile personalului navigant în situații de criză.

Precizăm că liderii statelor UE au cerut companiilor aviatice europene să evite spațiul aerian al Belarus și au solicitat restricționarea accesului companiilor belaruse în spațiul european.

În declarația adoptată luni, liderii celor 27 de state membre au mai cerut o anchetă urgentă din partea Organizației Internaționale a Aviației Civile și au condamnat ”cu fermitate aterizarea forțată a avionului, precum și reținerea jurnalistului Roman Protasevich și a partenerei sale, Sofia Sapega”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: