image
Sursa foto: OMS Moldova//Facebook

7% din populația Republicii Moldova a fost vaccinată împotriva COVID-19

Rata de vaccinare împotriva COVID-19 în Republica Moldova a atins pragul de aproape 7%, ceea ce reprezintă 306.610 persoane.

Numărul de cazuri de COVID-19 s-a redus cu 24%, comparativ cu săptămâna precedentă, informează Ministerul Sănătății. La fel, rata morbidității în rândul lucrătorilor medicali s-a micșorat cu 90% de la începutul campaniei de vaccinare. În total, 75% din lucrătorii medicali din țară au primit prima doză de vaccin, iar 52% - două doze de vaccin. 80% din lucrătorii din cadrul spitalelor municipale și republicane au fost imunizați împotriva COVID-19.

Din numărul total de persoane vaccinate în țara noastră, 40,1% sunt bărbați, iar 59,8% sunt femei. În total, au fost raportate 1,351 de reacții adverse, dintre care 95,2% cu forme ușoare, 4,8% cu forme moderate.

„Peste 120 de mii de persoane au fost vaccinate de la lansarea etapei a treia de vaccinare. Procesul de vaccinare împotriva COVID-19 înregistrează rezultate pozitive. Avem peste 60 de mii de doze administrate într-o săptămână. Totuși, trebuie să venim la vaccinare în număr mare. Toate Centrele de vaccinare din țară au în stoc o cantitate suficientă de vaccinuri”, a declarat medicul epidemiolog din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Alexei Ceban.

Până în prezent, Republica Moldova a recepționat 886.390 de doze de vaccin împotriva COVID-19. Pe data de 20 – 21 mai Republica Moldova a primit 100.620 de doze de Pfizer-BioNTech, care au fost livrate gratuit prin intermediul platformei COVAX.

Campania de imunizare a fost lansată pe data de 2 martie curent.

Noutăţile partenerilor

comentarii: