Activitatea ilegală a unei săli de jocuri de noroc din capitală, sistată de poliție

Activitatea clandestină a unei săli de jocuri de noroc, amenajată într-un imobil din sectorul Rîșcani al capitalei a fost desconpirată de Ofițerii Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, de comun cu angajații SPIA MAI și suportul polițiștilor BPDS „Fulger ”.

Foto: Captură de ecran

Activitatea ilegală era coordonată de un bărbat în vârstă de 35 ani, locuitor al capitalei. Sala de jocuri de noroc activa pe timp de noapte cât și pe timp de zi, unde participau un număr impunător de persoane. Aceasta era camuflată de către figuranții schemei și dotată cu sisteme avansate de securitate, monitorizare video externă și limitare de acces.

Pentru a participa la joc, participanții necesitau a fi recomandați de alte persoane din cercul de prieteni ai organizatorului. Miza minimă de participare la joc constituia  1 000 lei.

În momentul depistării și documentării, în incinta sălii de joc polițiștii, au depistat în jur de 25 de persoane care consumau băuturi alcoolice și practicau jocuri de noroc contra sumelor de bani, cu ignorarea măsurilor obligatorii de prevenire și control a infecției Covid-19, reglementate prin Hotărârile Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică.

În cadrul măsurilor polițienești au fost acumulate probe concludente privind activitatea ilegală, fiind ridicate patru mese de joc, peste 1 500 de fișe, cărți de joc, înscrisuri ce țin de activitatea ilegală desfășurată, un calculator și mijloace bănești.

Bărbatul care a organizat sala de jocuri de noroc nu este la prima abatere, acesta este documentat pentru desfăşurarea ilegală a activităţii de întreprinzător.

Cazul este documentat în continuare de către organele de drept în stabilirea tuturor circumstanțelor.

Iar pentru ignorarea măsurilor obligatorii de prevenire a infecției Covid-19, toate persoanele urmează a fi documentate conform legislației în vigoare.


Pub