3 de zile și 3 nopți de vaccinare în capitală: Unde poți să te imunizezi gratis, fără programare

Autorităție vor organiza un nou maraton de vaccinare în această săptămână. La sfârșit de săptămână, vineri, începând cu ora 09:00, oamenii care își doresc să se imunizeze o pot face la Palatul Republicii. Deocamdată nu se cunoaște care tipuri de vaccin vor fi disponibile. Maratonul va dura 3 zile.

Foto: UNIMEDIA
Primarul capitalei, Ion Ceban, susține că în prezent sunt vaccinuri suficiente, iar autorităţile centrale vor mai aduce loturi importante de vaccinuri în ţară.

Fac apel către toată populaţia şi către toţi oaspeţii capitalei. Vă rog să vă responsabilizaţi pentru vaccinare, vă aşteptăm la orice centru şi punct de vaccinare, indiferent de locul de trai şi de viza de reşedinţă. Vaccinurile sunt gratuite”,  spus primarul.

Maratonul universitar de imunizare cu genericul „De la student la student” a luat sfârșit. În ultimele zile, în cele 54 de ore, au fost imunizați 4.068 de cetățeni. Cei mai mulți doritori erau pentru Pfizer, dar nu era vaccin.

În total 2.500 de persoane și-a administrat serul Pfizer, după ce au stat în rând ore înșir pentru a se vaccina. 

Maratonul a început vineri, la ora 15:00, și s-a desfășurat până duminică, ora 21:00. De menționat că nu a fost nevoie de programare. Procesul se va desfășura în regim non-stop, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.  Astfel, sunt îndemnați și așteptați toți studenții, cadrele didactice, elevii care au împlinit vârsta de 18 ani și alte categorii de personal din toate instituțiile de învățământ din RM.


Pub