Reacția „scurt pe doi” a premierului Aureliu Ciocoi, după ce Dodon a declarat că „Trio asociat” va fi anulat

„Scurt pe doi, suntem în plină campanie electorală”. Astfel a comentat premierul Aureliu Ciocoi, reacția liderului PSRM, Igor Dodon, în privința semnării memorandumului „Trio asociat” semnat de Ciocoi, la Kiev, alături de Georgia și Ucraina.

Foto: fb/Igor Dodon

Fostul șef de stat s-a arătat nemulțumit de memorandumul „Trio asociat”, semnat recent de prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, la Kiev, alături de Georgia și Ucraina. „Eu l-am întrebat pe Ciocoi: Unde voi vă băgați? La ce bun? Este clar un document împotriva Rusiei. Sunteți interimar. Cine v-a împuternicit să faceți așa ceva? Președinta? Parlamentul? Este un document clar și evident împotriva Rusiei”, a declarat săptămâna trecută, Igor Dodon la emisiunea „Glavnîi vopros” de la NTV.

Moldova, Ucraina și Georgia au format un „trio asociat", pentru a coopera mai intens pe probleme de integrare europeană. Memorandumul trilateral a fost semnat de miniștrii de Externe ai Ucrainei, Georgiei și Moldovei, Dmitri Kuleba, David Zalkaliani și Aureliu Ciocoi, acum două zile, la Kiev.

Crearea unui „trio asociat” al Ucrainei, Georgiei și Moldovei este o încercare de a construi o altă linie de „cordon sanitar” împotriva Rusiei în partea de sud a spațiului post-sovietic. „O  astfel de uniune a celor trei țări seamănă cu urmarea instrucțiunilor Statelor Unite", a declarat Elena Panina, membră a Comitetului Dumei de Stat pentru Afaceri Internaționale.


Pub