(video) Procesul de asfaltare a drumurilor, blocat. Ciocoi: 5 ani nu au fost suficienți să se conformeze noilor standarde?

Premierul Aureliu Ciocoi a venit cu un răspuns dur la nemulțumirile drumarilor în privința introducerii standardelor europene pentru producerea asfaltului, care blochează procesul de reabilitare a drumurilor. Premierul afirmă că au trecut 5 ani, de la aprobarea hotărârii de Guvern, timp suficient pentru ca ultimii să se conformeze. Ciocoi spune că la moment în țară există companii care sunt gata să efectueze lucrări cu noile standarte. „Sunt suficiente cu acreditări și certificate obținute”, a declarat Ciocoi.

Foto: UNIMEDIA

„Aici răspunsul este foarte clar și foarte dur. Drumarii să se uite foarte atent când a fost aprobată hotărârea de Guvern privind trecerea la standardele europene în materialele de construcție și de ce companiile de construcție s-au conformat pentru că nimeni din constructori nu contestă acest act. 2016 a fost aprobată hotărârea de guvern deja suntem în 2021. Oare 5 ani nu au fost suficienți pentru a se conforma standardelor europene? Nu vi se pare că e un joc sau o presiune masivă asupra Guvernului pentru a întreprinde acțiuni ilegale pentru că ultimul moratoriu pe intrarea în vigoare a standardelor europene a expirat pe 31 decembrie 2020. O hotărâre de guvern aprobată de un Guvern cu mandat deplin.

Companii care sunt gata să efectueze lucrări cu noile standarde de asfalt sunt deja suficiente cu acreditările și certificatele obținute”, a declarat Ciocoi.

Primarul capitalei a anunțat ieri că a solicitat ca odată ce va fi asfalt cald să se lucreze masiv pe străzile capitalei pentru că situaţia la acest capitol este dezastruoasă.

„Noi nu mai putem aștepta și am realizat licitația cu privire la achiziția de betoane asfaltice, care a avut loc în condițiile în care agenții economici au prezentat declarații de conformitate a produselor realizate conform noilor cerințe EN”, a menționat Ceban.

Ministerul Economiei nici până pe 17 mai nu a venit cu o soluție privind procedura de achiziționare a asfaltului, deși termenul limită enunțat anterior era de 15 mai. Primarul capitalei a comentat subiectul la ședința Primăriei de astăzi, subliniind că până astăzi nu există certificare pe acest subiect.

La mijlocul lunii aprilie, primarul capitalei Ion Ceban, care a criticat din nou funcționarii de la ministerul Economiei, din cauza cărora ar întârzia lucrările de reabilitare a drumurilor. Edilul capitalei susține că responsabilii din cadrul Primăriei au făcut tot ce le-a stat în putință.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a criticat și în luna martie angajații de la Ministerul Economiei, din cauza cărora ar întârzia lucrările de reabilitare a străzilor din capitală. Potrivit acestuia, unii funcționari vin cu elicopterul și nu simt borțile din asfalt, vin pe cale aeriană.

La sfârșitul lunii martie, primarul capitalei, Ion Ceban, a criticat dur angajații de la Ministerul Economiei. Ceban a îndemnat colegii să lasă o mașină de frezat asfalt în fața Guvernului - „salutări din partea primarului” sau să-i plimbe prin oraș să vadă cum stau lucrurile.


Pub