Andrei Năstase: Platforma DA face totul ce-i stă în puteri să consolideze forțele, nu să le dezbine, nu să le separe

„Platforma DA a militat în permanență pentru unitatea forțelor democratice, proeuropene, proromânești. Am făcut tot ce ne-a stat în puteri ca în această campanie să ne asigurăm de sprijinul și altor forțe decât ceea ce înseamnă Platforma Demnitate și Adevăr și sper că am reușit acest lucru. Vom avea o campanie curată, o campanie corectă pe care am considerat că trebuie s-o începem anume așa, fără a ne înghesui în primele zile pentru a depune lista”, a declarat liderul Platformei DA, Andrei Năstase pentru Radio Europa Liberă.

Foto: UNIMEDIA

„Știți foarte bine că Platforma DA este pregătită în permanență pentru alegeri, dar am ținut, într-adevăr, așa cum spuneți Dvs., să lăsăm platforma deschisă și pentru alții și în continuare platforma noastră este deschisă și pentru alte persoane din societatea civilă, din alte partide proeuropene, unioniste să vină alături de noi să întărim partida proeuropeană și națională, astfel încât în Parlamentul Republicii Moldova să avem în legislatura următoare o majoritate proeuropeană, proromânească și să nu admitem ca o guvernare toxică, poate și mai toxică decât cea pe care o avem acum, să conducă Republica Moldova. Am văzut de ce sunt în stare aceștia și, bineînțeles, să putem împreună cu alte partide proeuropene să facem o guvernare proeuropeană pentru oameni”, a adăugat Năstase.

Liderul Platformei DA a menționat că formațiunea pe care o conduce va continua eforturile pentru unitatea forțelor democratice, chiar dacă unii au ales o altă cale.

„Abordarea noastră rămâne constantă, nu judecăm pe alți actori care au decis să meargă separat, e decizia lor, o respectăm, este bine ca alegătorul să ne evalueze, să ne judece pe toți, pentru că e important să cunoaștem și să trăim din realități, din adevăr și mai puțin din percepții, iar adevărul este că Platforma Demnitate și Adevăr unește, Platforma Demnitate și Adevăr face totul ce-i stă în puteri să consolideze forțele, nu să le dezbine, nu să le separe”, a menționat politicianul.

Platforma DA a depus ieri actele și listele de candidați la Comisia Electorală Centrală pentru înregistrarea în cursa pentru scrutinul din 11 iulie 2021. Primii 10 candidați sunt: Andrei Năstase, Alexandr Slusari, Igor Munteanu, Dinu Plîngău, Inga Grigoriu, Liviu Vovc, Maria Ciobanu, Ion Terguță, Stela Macari, Iana Stanțieru.


Pub