Abia numit, deja criticat: Slusari indignat de declarația noului șef CFM că va putea remedia situația la întreprindere doar după numirea unui nou Guvern

Deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari este îngrijorat de declarația noului director al Căii Ferate Moldova, Oleg Tofilat, precum că până în toamnă nu e posibil de îmbunătățit situația CFM, adică până la formarea unui Guvern. Totodată, acesta a menționat că la nord filialele CFM de-facto au anunțat grevă. 

Foto: UNIMEDIA
„Domnule Tofilat, Dumneavoastră pentru ce ați răvnit această funcție ? Pănă în toamna, dacă nu întreprindeți imediat niște acțiuni urgente, entitatea va întra în insolvabilitate și rămâne fără marea majoritatea angajaților. Sunt convins că grupările politico-criminale urmăresc asemenea scenariu. La nord filialele CFM de-facto deja au anunțat greva”, susține deputatul.

Alexandr Slusari afirmă că este necesar reluarea dialogului cu colectivul întreprinderii, iar toți angajații așteaptă de la noul șef al Căii Ferate eliminarea schemelor de furt în cadrul instituției. 

Toți angajații așteaptă de la conducătorul desemnat recent eliminarea schemelor de furt la CFM, încasarea veniturilor de la multiple terenuri și clădiri, care acum sunt folosiți de niște băieți snecheri, și rezolvarea problemelor cu achitarea salariilor. Dar primul lucru, care este imperios necesar, reluarea dialogului cu colectivul întreprinderii.



În rezultatul desfășurării concursului pentru ocuparea funcției vacante de administrator al Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, Consiliul de administrație al Întreprinderii a desemnat în calitate de învingător al concursului pe Oleg Tofilat.

Oleg Tofilat, este consilier al prim-ministrului în domeniul transporturilor și infrastructurii.


Pub