Maraton de vaccinare cu mai multe tipuri de seruri: Va fi sau nu disponibil Pfizer?

Vaccinurile AstraZeneca, Pfizer, Sinopharm și CoronaVac vor fi disponibile la maratonul de vaccinare care va începe vineri, la Palatul Republicii, pe strada Maria Cebotari 16. Precizarea a fost făcută de ministerul Sănătății. Vaccinarea va fi posibilă fără o programare prealabilă, doar cu buletinul de identitate.

Foto: Fb/Tatiana Roșca

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și Primăria mun. Chișinău organizează Maratonul Vaccinării, în perioada 28, 29, 30 mai. Evenimentul se va desfășura la Palatul Republicii, strada Maria Cebotari 16, în intervalul orelor 09:00 – 22:00. Vaccinarea va fi posibilă fără o programare prealabilă,  doar cu buletinul de identitate.

Maratonul va fi organizat cu suportul Centrului municipal de vaccinare din cadrul Spitalului „Sfânta Treime”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițeanu” și Colegiul de excelență de medicină și farmacie „Raisa Pacalo”.

Maratonul universitar de imunizare cu genericul „De la student la student” a luat sfârșit. În ultimele zile, în cele 54 de ore, au fost imunizați 4.068 de cetățeni. Cei mai mulți doritori erau pentru Pfizer, dar nu era vaccin. În total 2.500 de persoane și-a administrat serul Pfizer, după ce au stat în rând ore înșir pentru a se vaccina.

Maratonul a început vineri, la ora 15:00, și s-a desfășurat până duminică, ora 21:00. De menționat că nu a fost nevoie de programare. Procesul se va desfășura în regim non-stop, în baza buletinului de identitate, după principiul primul venit, primul servit.  Astfel, sunt îndemnați și așteptați toți studenții, cadrele didactice, elevii care au împlinit vârsta de 18 ani și alte categorii de personal din toate instituțiile de învățământ din RM.

Campania de imunizare a fost lansată la data de 2 martie curent, iar până astăzi, au fost vaccinate 306.610 persoane. La data de 18 mai, Comitetul Național de Coordonare a Imunizării a decis lansarea integrală a etapei a treia de vaccinare împotriva COVID-19


Pub