Un cuplu din Strășeni acuză medicii, că ar fi vinovați de decesul copilului lor, la naștere. Ce spune administrația spitalului

Un cuplu din Strășeni i-a acuzat pe medicii Spitalului municipal "Gheorghe Paladi" de neglijență, ceea ce a dus la decesul nou-născutului. Pe pagina ei de Facebook, mama copilului decedat a scris că medicii au făcut multe greșeli în timpul nașterii și apoi au falsificat rezultatele examinării pentru a le ascunde. A doua zi, spitalul a negat acuzațiile femeii.

Foto:

Elena Stadnic a spus că pe 14 aprilie a născut la Spitalul Gheorghe Paladi. În aceeași zi, copilul ei nou-născut a murit. Ea a publicat documentele obținute la spital, acuzând medicii de neglijență și a cerut o investigație asupra a ceea ce sa întâmplat.

"Nu este vorba despre emoții, ci despre o greșeală medicală făcută de colegii noștri, în care am avut încredere. Temându-se că vom începe să punem întrebări, au evitat răspunsurile și doar o lună mai târziu au găsit o cale de ieșire din situație, scriind că cauza morții copilului nu a fost hematoame și leziuni, ci chisturi și anomalii ale creierului și patologii în toate organele. Suntem, de asemenea, medici și îi acuz direct pe acești oameni că mint și falsifică documente, nerespectând protocoalelor", a scris femeia, adăugând că va solicita o examinare independentă. De asemenea, ea a cerut ministerelor Sănătății și Justiției să investigheze incidentul.

A doua zi, pe pagina de Facebook a spitalului a apărut o reacție . În ea, echipa a respins toate acuzațiile, spunând că, la 20 aprilie, instituția medicală și-a creat propria comisie, care a investigat toate circumstanțele a ceea ce sa întâmplat în timpul nașterii. "O altă tactică nu ar fi schimbat nimic, indiferent unde a avut loc nașterea, într-o clinică privată sau municipală, având în vedere toate circumstanțele. Medicii au acționat strict în conformitate cu protocolul. Regretăm că colegii noștri, de asemenea medici în specialitate, în loc să adere la recomandările celor mai buni specialiști, au decis să recurgă la discuții publice", se indică  în declarație.



Pub