Ambasada Republicii Moldova în Irlanda solicită CEC să deschidă șase secții de votare pentru parlamentare

Reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Irlanda au solicitat Comisiei Electorale Centrale să deschidă șase secții de votare pentru scrutinul din 11 iulie.

Foto: UNIMEDIA
„Ambasada a recepționat acceptul de principiu al autorităților irlandeze privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate pe data de 11 iulie 2021. Astfel, autoritățile irlandeze au condiționat desfășurarea scrutinului electoral cu cerințe similare, înaintate pentru scrutinul electoral prezidențial din anul 2020. Misiunea diplomatică urmează să asigure respectarea obligatorie a restricțiilor de alertă de sănătate publică anti-Covid. În acest sens se cere implementarea a unor măsuri generale de prevenire a pandemiei Covid, precum și a unor cerințe speciale, ce țin de fluidizarea rândului de alegători și evitarea aglomerației, în special votarea graduală.

Totodată vă informăm că Ambasada a solicitat autorităților Republicii Moldova deschiderea total a șase secții de votare în Irlanda, inclusiv două secții suplimentare de votare: ( 1 SV în or. Cork și 1 SV, suplimentar, în or. Dublin). Decizia Comisiei Electorale Centrale privind acceptarea sau respingerea propunerii ambasadei la subiectul vizat va fi anunțată curând”, au precizat reprezentații Ambasadei.


Pub