Principală  —  IMPORTANTE   —   Municipalitatea anunță că taberele de…

Municipalitatea anunță că taberele de vară din Chișinău vor activa doar cu sejur de zi: „Numărul copiilor va fi limitat la 50% din necesar”

Primăria municipiului Chișinău a emis marți, 25 mai, un comunicat de presă prin care informează că în această vară, odihna copiilor din Capitală va fi organizată doar în baza taberelor cu sejur de zi și la capacitatea de 50% din necesar, având în vedere situația pandemică prin infecția COVID-19.

Potrivit autorităților din cadrul Primăriei, odihna copiilor din Capitală, în sezonul estival 2021 va fi constituit din opt programe subvenționate de APL, inclusiv taberele cu sejur de zi, care vor fi organizate în 12 instituții școlare de învățământ primar și secundar, în care vor fi implicați 940 de copii.

Potrivit comunicatului emis, autoritățile municipale „vor face demersurile necesare, pentru organizarea odihnei elevilor într-o tabără constantă, pentru 118 copii rămași fără îngrijirea părintească, din instituțiile rezidențiale aflate în subordinea municipiului Chișinău”.

În incinta a opt școli cu profil sportiv se prevede organizarea taberelor pentru elevii din aceste instituții, iar în cadrul centrelor de creație (instituții extrașcolare), urmează să deschise tabere vocaționale. În baza școlilor de artă din subordinea Direcției cultură, vor fi create trei tabere de profilul respectiv.

În cadrul a 27 de centre comunitare pentru copii și tineri vor fi organizate tabere tematice, iar în baza filialelor Bibliotecii Municipale „B. P. Hașdeu”, se prevede organizarea sejururilor cu tematica „Provocările verii”, dedicate cunoașterii și promovării istoriei și culturii municipiului Chișinău.

Potrivit Ministerului Educației, Culturii și Cercetării (MECC), la data de 21 mai, din cauza creșterii cazurilor de îmbolnăvire cu Covid-19, zece clase (0,06%) au fost plasate în carantină și desfășoară studiile la distanță.