23:51:25 23.04.2024
Stiri

Grecia și Bulgaria primesc turiști care au făcut COVID, fără a mai fi nevoie de teste PCR sau de vaccin. Ce documente trebuie să arate

Actualitate 25.05.2021 11:21 Vizualizări2195 Autor: Ziarul National
Grecia și Bulgaria primesc turiști care au făcut COVID, fără a mai fi nevoie de teste PCR sau de vaccin. Ce documente trebuie să arate


Vin vacanțele și odată cu ridicarea restricțiilor, au explodat rezervările. Pentru călătoriile în Europa se știe că va fi nevoie de certificat de vaccinare și de testare, dar una dintre condițiile mai puțin cunoscute și explicate de autorități se referă la prezentarea unei dovezi că o persoană a făcut COVID-19. Cetățenii care nu sunt vaccinați pot merge în vacanță în Grecia sau Bulgaria, de exemplu, cu un astfel de document.

Persoanele care au fost diagnosticate pozitiv cu noul coronavirus pot să meargă în vacanță în Grecia sau Bulgaria fără să își facă un test PCR sau să prezinte la graniță un document care să arate că s-au vaccinat anti-COVID.

„După ce ai ieșit din carantină, poți să călătorești cu dovada că ai trecut prin boală, pentru că anticorpii produși ca urmare a infecției îți asigură protecție și nici nu există riscul de reinfectare și apoi de transmitere mai departe a virusului”, explică dr. Antoanela Curici, director medical al unui laborator de analize medicale, citată de digi24.ro.

Această regulă le poate fi de ajutor mai ales părinților ai căror copii au trecut deja prin boală. Ei nu mai sunt nevoiți astfel să plătească teste PCR pentru cei mici, care nici nu pot fi vaccinați. Este suficientă dovada trecerii prin boală. Adică să arate la graniță testul care confirmă că au avut COVID-19.

De asemenea, sunt acceptate și testele rapide antigen cu rezultatul pozitiv, făcute doar în laborator. În schimb, analizele de anticorpi nu pot fi folosite.

Bulgarii cer un test pozitiv făcut cu cel mult 180 de zile înainte.

Pentru a intra în Grecia, trebuie să ai un test pozitiv care să arate că ai avut COVID într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă.

De la 1 iulie, formalitățile necesare călătoriilor în țările din Uniunea Europeană s-ar putea simplifica. Am putea călători doar cu certificatul verde digital.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md