02:17:35 25.04.2024
Stiri

Maia Sandu, la întrevederea cu eurodeputații aflați în vizită la Chișinău: „Este foarte important să le asigurăm tuturor cetățenilor republicii noastre, indiferent unde se află, dreptul și posibilitatea de a vota”

Actualitate 25.05.2021 13:13 Vizualizări1453 Autor: Ziarul National
Maia Sandu, la întrevederea cu eurodeputații aflați în vizită la Chișinău: „Este foarte important să le asigurăm tuturor cetățenilor republicii noastre, indiferent unde se află, dreptul și posibilitatea de a vota”


Agenda comună a R. Moldova cu Uniunea Europeană, situația politică de la Chișinău și pregătirile pentru alegerile anticipate din 11 iulie au fost principalele subiecte discutate astăzi de către președinta Maia Sandu cu eurodeputații Siegfried Mureșan, Andrius Kubilius și Andrej Halicki.

Siegfried Mureșan, președintele delegației Parlamentului European (PE) pentru relațiile cu Republica Moldova, Andrius Kubilius, președintele delegației PE la Adunarea parlamentară Euronest, și Andrej Halicki, vicepreședintele acestei delegații, întreprind o vizită de trei zile la Chișinău.

„Este foarte important să le asigurăm tuturor cetățenilor țării noastre, indiferent unde se află, dreptul și posibilitatea de a vota. Mi-am exprimat speranța că suficienți oameni vor sprijini la alegeri transformarea Republicii Moldova într-un stat modern. Acest lucru ne va permite să pornim o reformă veritabilă a justiției și să facem un efort conjugat anticorupție în țară”, a subliniat șefa statului.

CITIȚI și VIDEO // Europarlamentar, despre SPERIETORILE lui Dodon: „Sunteți convinși că Igor Dodon vă va oferi securitate și siguranță, dacă el la Minsk i-a strâns mâna lui Lukașenko, cel care a ATACAT un avion, cel care a acționat ca un TERORIST?”

Maia Sandu a adăugat că, odată cu deblocarea asistenței externe, se va putea lansa planul de recuperare economică și modernizare a Republicii Moldova: „Contăm pe sprijinul partenerilor noștri europeni în realizarea acestei viziuni”.

De asemenea, șefa statului a trecut în revistă eforturile întreprinse pentru combaterea pandemiei de Covid-19 și a mulțumit pentru ajutorul UE.

„Am transmis europarlamentarilor recunoștința mea pentru sprijinul instituțiilor europene în aducerea vaccinului în Republica Moldova și asigurarea sistemului nostru de sănătate cu echipamente de protecție și utilaje medicale care salvează vieți”, a mai spus Maia Sandu la întrevederea cu cei trei europarlamentari.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md