Magistrații de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău îl înaintează pe Sergiu Bularu la funcția de vicepreședinte interimar al instituției

Anticoruptie.md
25/05/2021

Magistrații de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău îl înaintează la funcția de vicepreședinte interimar al instituției pe Sergiu Bularu, care în toamna anului trecut a suspendat executarea pedepsei de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Într-un demers adresat luni Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecătorii menționează că, „alegerea candidaturii din partea colectivului a fost făcută exclusiv pe criterii de meritocraţie, profesionalism, stimă şi autoritate în colectiv în comun cu prezenţa capacităţii de conducere şi administrare”, scrie Ziarul de Gardă, care a intrat în posesia documentului.

Anterior, la funcția de vicepreședinte interimar al Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, a fost înaintat Ghenadie Pavliuc. Candidatura acestuia însă nu a fost susținută de membrii CSM. 

Sergiu Bularu a fost numit judecător în 2014. În 2011-2014, a fost consilier în cabinetul președintelui fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat. Jurnaliștii de la RISE Moldova au scris că Bularu a fost unul dintre judecătorii de instrucție care au autorizat interceptarea mai multor persoane incomode fostului regim controlat de liderul de atunci al PDM, Vladimir Plahotniuc.

În toamna anului trecut, Bularu a ajuns din nou în atenția opiniei publice după ce a admis demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, privind suspendarea executării pedepsei de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon.

Anticoruptie.md
25/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii