CSM a desemnat magistrații care vor asigura interimatul unor funcții de conducere la Judecătoria Chișinău. Cine sunt aceștia

Anticoruptie.md
25/05/2021

Magistratul Vitalie Stratan va asigura interimatul funcției de președinte al Judecătoriei Chișinău. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței de marți a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Membrii CSM au mai hotărât că Angela Catană va asigura interimatul funcției de vicepreședintă a Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, iar judecătorul Constantin Damaschin a fost ales să exercite funcția de vicepreședinte interimar al Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana.

Vitalie Stratan a fost numit în funcția de judecător la Judecătoria Botanica a municipiului Chișinău în mai 2008. Cinci ani mai târziu a fost desemnat pentru exercitarea atribuțiilor judecătorului de instrucție la Judecătoria Botanica. În noiembrie 2017 a fost numit pentru un termen de patru ani în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Chișinău. În iunie 2019, în baza informației prezentate de judecătorul Mihai Murguleț, a fost înlăturat de la exercitarea funcției administrative.

Constantin Damaschin a fost numit în funcția de judecător în septembrie 2005. Din 2010 a exercitat funcția de judecător de instrucție.

Angela Catană este judecătoare din martie 1996. În 2011, magistrata a fost pedepsită de către Colegiul disciplinar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cu mustrare aspră, pentru „aplicarea abuzivă a legii” şi pentru „abateri cu vădită părtinitate”, pentru amnistierea unui violator. Un an mai târziu, în august 2012, Catană a fost acuzată de Primăria Chişinău că a adoptat o hotărâre prin care a deposedat municipalitatea de 20 de loturi de teren. Judecătoarea a dispus înregistrarea dreptului de proprietate asupra terenurilor cu suprafața totală de mai multe hectare, aflate în toate sectoarele Capitalei, pe nunele a trei agenţi economici, în temeiul proceselor-verbale ale unei licitaţii funciare, care în realitate nu s-a desfăşurat. Primăria Chişinău, proprietara bunurilor imobile, nici nu a fost citată ca parte în procesul de judecată. Pentru această decizie, Catană a fost din nou sancţionată cu mustrare aspră.

Judecătoarea Angela Catană dispune de proprietăți care valorează milioane de lei. Este vorba despre trei apartamente, două case și mai multe terenuri pentru construcție, dar și terenuri agricole.

Anticoruptie.md
25/05/2021




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii