fbpx

Dodon amenință cu expulzarea cel puțin a unui ambasador occidental, dacă PSRM-PCRM va obține majoritatea în Parlament

Liderul PSRM, Igor Dodon, afirmă că pentru a-i „liniști” pe unii ambasadori din Republica Moldova, este nevoie ca unul dintre aceștia să fie expulzat din R. Moldova. Afirmația a fost făcută marți seara, în cadrul emisiunii „Interviul Săptămânii” de la Primul în Moldova.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Deși nu a dat nume, politicianul s-a arătat nemulțumit de atitudinea unor ambasadori ai statelor occidentale.

„După alegeri, dacă va fi Guvernul nostru și majoritatea noastră parlamentară (n. r. – PSRM-PCRM), trebuie cel puțin un ambasador să fie expulzat. Să fie cel mai activ, care se implică cel mai mult. Să fie invitat unul dintre ei la Ministerul de Externe și să fie întrebat de ce se implică în treburile interne ale Republicii Moldova. Mai întâi de avertizat, iar al doilea pas să fie expulzarea. Și toți se vor liniști. Cum altfel?”, a declarat Igor Dodon.

În comparație cu ceea ce faceți, toți ceilalți sunt niște păpădii”, a precizat socialistul.

Potrivit lui, în acest domeniu „situația a fost scăpată de sub control” încă din 2010, când la guvernare a venit Aianța pentru Integrare Europeană (AIE).

Igor Dodon l-a lăudat pe premierul Ungariei, afirmând că Viktor Orban a interzis activitatea politică a organizațiilor neguvernamentale. El a mai adăugat că în prezent în Republica Moldova există o influența externă prin intermediul unui mare număr de ONG-uri.

Dacă un ONG se ocupă cu politica, trebuie să dea raport. ONG-urile nu trebuie să se ocupe cu politica. În acest caz, pe lângă partidele politice, avem zeci de mii de ONG-uri cu zeci de mii de angajați care se ocupă cu politica. Și e clar de partea cui sunt. Am văzut-o și în campania prezidențială de anul trecut”, a mai spus Dodon.

Amintim că în februarie curent, Partidul Socialiștilor l-au acuzat pe ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, de amestec în treburile interne ale R. Moldova, după ce diplomatul a afirmat că Consiliul Audiovizualului nu a luat suficiente măsuri pentru combaterea dezinformării și a știrilor false în Republica Moldova.

Vezi și: „Atacurile” PSRM și ale lui Șor la adresa lui Michalko, respinse de ambasadorii UE. Statele care au semnat Declarația

Amintim că în Republica Moldova, alegerile parlamentare anticipate vor avea loc la data de 11 iulie.

Articole asemănătoare

Back to top button