fbpx

foto | Chișinău: Pe strada Columna au apărut linii de troleibuz, iar ruta nr. 24 își schimbă itinerarul

Lucrările de construcţie a noii linii de contact pentru troleibuze pe strada Columna din Chișinău au fost finalizate, în acest perimetru fiind amenajate și noi staţii de aşteptare a transportului public. Totodată, troleibuzele de pe ruta nr. 24, care leagă sectorul Ciocana cu cartierul Telecentru, îşi schimbă parţial itinerarul.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Acestea vor circula pe str. Columna (tronsonul cuprins între Mitropolit Bănulescu Bodoni – V. Alecsandri) şi în continuare pe traseul stabilit.

Potrivit primarului de Chișinău, Ion Ceban, scopul modificării rutei de troleibuz nr. 24 este evitarea dublării traseului cu troleibuzul nr. 12 şi extinderea ariei de deservire a populației cu transport electric, asigurând transportarea pasagerilor din sectoarele Ciocana și Rîșcani mai aproape de Î.M. „Piața Centrală”, Gara Auto și alte obiecte de interes social și comercial din preajmă.

Foto: Ion Ceban/FB

Edilul spune că în curând va fi lansată o nouă rută de troleibuz care va face legătura între sectorul Ciocana şi Botanica şi va avea itinerarul inclusiv pe str. Columna.

„Restul troleibuzelor de pe rutele nr. 7, 10, 12, 25, 32 rămân să circule pe itinerarele vechi. Acestea vor vira de pe str. Mitropolit Bănulecu-Bodoni pe str. Columna doar în cazul când în centrul capitalei, sau în fața monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt se vor desfăşura diferite manifestaţii de amploare, ocolind astfel Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Actualmente, în cazul când în centrul capitalei se desfăşoară diferite evenimente, iar PMAN este închisă pentru circulaţie, troleibuzele cotesc la str. Albişoara, iar pasagerii sunt nevoiţi să meargă peste 1 km, pentru a ajunge la bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Totodată, virarea troleibuzelor în zona respectivă prezintă pericol de accidentare la schimbarea manuală a captatoarelor”, a mai anunțat Ceban.

Articole asemănătoare

Back to top button