/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Când va avea loc prima întâlnire dintre Joe Biden și Vladimir Putin

missing
25 mai 2021, ora 17:51

Prima întâlnire a președintelui american Joe Biden și omologul său rus Vladimir Putin va avea loc în orașul elvețian Geneva pe data de 16 iunie curent. Anunțul a fost făcut de către serviciul de presă al Kremlinului și cel al Casei Albe. 

„Președintele Biden se va întâlni cu președintele Putin la Geneva, Elveția, pe 16 iunie 2021. Liderii vor discuta despre întreaga gamă de probleme urgente”, a declarat Casa Albă în o declarație.

O misiune americană a sosit deja în avans la Geneva în acest scop, adaugă cotidianul elveţian, care apare la Zurich, citat de Agerpres.

Luni, consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, şi secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse, Nikolai Patruşev, au avut discuţii la Geneva în cadrul pregătirilor pentru un posibil summit, a relatat agenţia TASS, citând un comunicat al Consiliului de Securitate.

Aceasta va fi prima întâlnire a oficialilor după ce Biden a preluat mandatul de președinte al Statelor Unite.

La începutul lunii aprilie curent, preşedintele american Joe Biden i-a propus omologului său rus Vladimir Putin, în cursul unei convorbiri telefonice, organizarea unei întâlniri la nivel înalt „într-o terţă ţară” în „următoarele luni” pentru a „clădi o relaţie stabilă şi previzibilă cu Rusia”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram