‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
9.4 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriUnde și cum va fi distribuită motorina oferită de România

Unde și cum va fi distribuită motorina oferită de România

‹ adv ›
‹ adv ›

Agenția Rezerve Materiale, în calitate de autoritate desemnată pentru recepționarea, păstrarea și distribuirea motorinei, continuă desigilarea celor 24 vagoane-cisterne per garnitură de tren nr. 2, prelevarea probelor din 24 cisterne, recepționarea și depozitarea motorinei în prezența comisiei mixte moldo-române.

La moment, Camera de Comerți și Industrie efectuează expertiza calității motorinei în cantitate de 1247,217 tone din primele 24 cisterne-vagoane, la 14 parametri tehnici, care durează 10 zile lucrătoare, de la data prelevării probelor.

ARM menționează că, partea română – Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a prezentat rapoarte de analize, care confirmă faptul că motorina este de tipul EURO Diesel 5, standarde europene, dar furnizarea informațiilor asupra calității cât și asupra graficului livrării motorinei poate fi realizate de partea Republicii Moldova doar după expertizele efectuate de către Camera de Comerț și Industrie, determinarea graficulului de livrare, cât și aprobarea deciziei Comisiei intedepartamentale pentru ajutoarele umanitare.

Agenția Rezerve Materiale de comun cu S.A. Tirex-Petrol a identificat următoarele mecanisme de distribuire a motorinei:

  • Cantitatea mai mare de 2500 kg va fi livrată de către SA Tirex-Petrol la punctul pasibil de recepționare, unde capacitățile de recepționare a agricultorilor permit;
  • Cantitatea mai mică de 2500 kg va fi ridicată de către agricultori la una din cele 27 Stații de alimentare cu carburanți, unde SA Tirex-Petrol va amenaja Puncte Mobile de Distribuire a Motorinei Românești, după tabelul de mai jos.

Agenția informează că, motorina românească nu va fi amestecată cu motorina SA Tirex-Petrol, cât și Tirex Petrol nu va distribui motorină din propriile stocuri în schimbul motorinei din rezerva de stat a României.

Totodată, ARM menționează că informațiile prezentate de către agricultori la depunerea dosarelor la AIPA, nu conțin informații suficiente pentru organizarea bunei distribuiri a motorinei.

‹ adv ›

Astfel, agricultorii sunt îndemnați să dea dovadă de responsabilitate și receptivitate la furnizarea datelor veridice atât reprezentanților Agenției Rezerve Materiale cât și S.A. Tirex-Petrol, și anume:

  • Declararea doar a unui singur punct pasibil de recepționare a motorinei de către agricultori pentru cantitatea mai mare de 2500 kg și Punctul Mobil de Distribuire a Motorinei, de unde agricultorul va ridica cantitatea mai mică de 2500 kg.

ARM de comun cu S.A. Tirex Petrol nu va furniza motorina în mai multe locuri și în mai multe tranșe pentru unul și același agricultor.

În cazul deținerii rezervoarelor performante sau cele montate în angare, care necesită tehnică de distribuție specială, cu supape și furtuni suplimentare, trebuie să fie informat reprezentantul ARM sau Tirex-Petrol, pentru a planifica tehnică specială de transportare.

‹ adv ›

De asemenea, se solicită furnizarea informațiilor cu privire la căile de acces către rezervoare, astfel încât condițiile climaterice nefavorabile să nu servească drept impedimente la asigurarea realizării graficului de livrare a motorinei.

În scopul finalizării urgente a graficului de distribuire a motorinei, fermierii sunt rugați să prezinte informațiile solicitate la adresele de e-mail:

Pentru mai multe detalii, puteți contacta reprezentanții ARM la numărul de telefon: 068088698.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii