image
Sursa foto: ANP

Încă o evadare din Penitenciarul Cricova: Un deținut a fugit pe acoperiș, escaladând punctele de pază

Încă un deținut a evadat noaptea trecută din Penitenciarul nr. 4 de la Cricova.

Potrivit Administrației Naționale a Penitenciarelor, deținutul evadat este Cebanica Valentin Alexandru, născut la 17.11.1993, originar și locuitor al satului Purcari, raionul Ștefan-Vodă.

Acesta fusese condamnat la 12 ani de închisoare pe mai multe capete de acuzare, precum furt, violare de domiciliu, ameninţare sau violenţă săvârşită asupra unei persoane cu funcţie de răspundere sau a unei persoane care îşi îndeplineşte datoria obştească.

Condamnatul a deteriorat lacătul de la tavan care duce spre acoperișul blocului administrativ și, escaladând edificiile de pază ale penitenciarului, s-a făcut nevăzut.

În prezent, deținutul evadat este căutat de serviciile abilitate ale sistemului administrației penitenciare, în comun cu organele de poliţie. Au fost constituite filtre în localitățile din raza penitenciarului.

Pentru fapta săvârşită, suplimentar la pedeapsa pe care o ispăşeşte din anul 2019, acesta riscă a fi condamnat suplimentar în baza art. 317 Cod penal „Evadarea din locurile de detenție”.

Anterior, deținutul a mai fost condamnat.

Persoanele care dețin informații despre locul aflării deținutului sunt rugați să sune la numerele de telefon: 112; 0 (22) 45-45-25; 078903520; 078777408; 078777403.

Noutăţile partenerilor

comentarii: