image
Sursa foto: calm.md

Doi judecători, șeful unui Penitenciar și o companie aeriană, luați la ochi de ANI

În săptămâna 17 – 21 mai 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a inițiat trei proceduri de control pentru posibile conflicte de interese admise de către un judecător constituțional, un șef de instituție medico – sanitară publică cu autofinanțare și un primar de municipiu din nordul țării. În cadrul a două investigații privind incompatibilitatea de funcție figurează un fost șef al unui Centru de sănătate dintr-o suburbie a municipiului Chișinău și un consilier raional în Consiliul raional Fălești.

Inspectorii de integritate au emis șapte constatări ale legislației ANI. Într-un caz, este vizat un judecător din Judecătoria Chișinău, în privința căruia a fost încheiată procedura de control a averii și a fost stabilit cu încălcări al acestui regim juridic.

În trei cazuri au fost stabilite conflicte de interese admise de către un primar de municipiu, un fost șef de secție din Consiliul raional Râșcani și un consilier din raionul Cimișlia. Cu incompatibilitate de funcție au fost identificați un șef de Penitenciar și doi funcționari din cadrul unei primării din raionul Râșcani.

O comapanie aeriană riscă să fie penalizată pentru împiedicarea activității ANI.

Pe numele a trei consilieri din raioanele Glodeni și Cahul, dar și a unui fost șef al Centrului de sănătate dintr-o suburbie a capitalei au fost inițiate cauze contravenționale pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale. 

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: