image
Sursa foto: jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Renato Usatâi neagă orice implicare în Laundromat: „Dacă există măcar o probă, sunt gata să merg la pușcărie pe viață”

Liderul formațiunii „Partidul Nostru”, Renato Usatâi, neagă orice implicare a sa în procesul de spălare a banilor din Federația Rusă prin intermediul sistemului bancar moldovenesc. Reacția sa vine după o interpretare eronată a unui document SIS făcut public astăzi de Jurnal.md.

„Am fost unul dintre puținii care am vorbit despre Laundromat. Am dat numele criminalilor din Rusia care erau implicați, am dat nume din Republica Moldova, chiar nefiind în țară. Am explicat cine venea cu avionul lui Șor la Plahotniuc, cine era din partea Federației Ruse și toate aceste aspecte. Când am fost acuzat de organele din Rusia că aș fi implicat am spus un lucru simplu: dacă există o probă de implicare a mea privind suma de 100 de dolari - nu de un milion, nu de 100 de milioane, nu de 17 miliarde de dolari - sunt gata să merg la pușcărie pe viață, în Republica Moldova, în Rusia, oriunde”, a declarat Usatâi.

El a adăugat că majoritatea din cei care au dat declarații împotriva sa în cadrul procesului din Rusia sunt persoane condamnate și care se află la pușcărie.

„O parte au fost deja condamnați de 3-4 ori. Sunt persoane cu care nu am vorbit niciodată, nu am vorbit la telefon și, stând în pușcărie, au făcut declarații la comanda cuiva. Nu există nicio probă concretă”, a adăugat Renato Usatâi.

Jurnal.md a publicat astăzi un document adresat unui deputat, semnat de către directorul SIS Alexandr Esaulenco, prin care a confirmat că există probe ce confirmă implicarea lui Vladimir Plahotniuc, Veaceslav Platon, Ilan Șor în procesul de spălare a banilor din Federația Rusă prin intermediul sistemului bancar moldovenesc.

Noutăţile partenerilor

comentarii: