image
Sursa foto: Getty Images

Luis Suarez s-a decis! Declarația care spune totul despre viitorul său

Luis Suarez (34 de ani) a avut o contribuție importantă pentru titlul adjudecat de Atletico Madrid în week-end.

Uruguayanul a marcat 21 de goluri în 32 de partide pentru trupa lui Diego Simeone, iar Atletico s-a impus în La Liga deși mulți specialiști, înaintea startului campionatului spaniol, anticipau o luptă pentru supremație între Real Madrid și Barcelona.

Catalanii au renunțat ușor la Suarez, iar atacantul cotat la 15 milioane de euro a avut la finalul meciului cu Valladolid, 2-1, o reacție care spune totul despre felul în care a perceput decizia trupei de pe Camp Nou.

“Am trăit o perioadă foarte dificilă, nu m-au apreciat (n.r Barcelona) acolo și m-au forțat să plec, iar aici la Atletico m-au primit cu brațele deschise", a spus Suarez.

Înțelegerea dintre Luis Suarez și Atletico va expira la finalul sezonului următor, însă în contractul uruguayanului exista o clauză ce prevede faptul că acesta va putea părăsi formația la finalul acestui sezon fără nicio penalitate.

În luna aprilie, presa din Anglia a scris că uruguayanul în vârstă de 34 de ani e dorit de Liverpool, formația pentru care a evoluat între 2011 și 2014, dar și de Inter Miami, gruparea patronată de David Beckham.

ESPN scrie că Luis Suarez nu ia în calcul nicio variantă de transfer și va rămâne să-și ajute echipa și în sezonul viitor. Întrebat de cei de la Movistar dacă va rămâne la trupa lui Simeone, uruguayanul a răspuns prompt: "Da, da, cu siguranță!"

Luis Suarez a câștigat datorită victoriei cu Real Valladolid al cincilea titlu din Spania din carieră, după cele patru cucerite în tricoul Barcelonei.

Atletico Madrid, care cucerise precedentul său titlu în 2014, a încheiat sezonul cu un avans de două puncte faţă de ocupanta locului secund, Real Madrid, care s-a impus la rândul ei, cu 2-1 pe teren propriu, în faţa formaţiei Villarreal.

FC Barcelona, ieşită din cursa pentru titlu săptămâna trecută, s-a impus la limită în faţa formaţiei Eibar (1-0) în ultimul său meci de campionat, fără căpitanul Lionel Messi, printr-un gol marcat de Antoine Griezmann, în minutul 81.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: