image
Sursa foto: msmps.gov.md

Un alt lot de 200 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale vor fi distribuite instituțiilor medicale

Un alt lot de 200 de ventilatoare procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova” vor fi distribuite instituțiilor medicale, republicane și raionale, la nivel național, pentru a consolida secțiile de terapie intensivă de a face față numărului de pacienților în stare gravă și care necesită respirație asistată.

„Livrarea de astăzi a lotului de ventilatoare este extrem de necesară în condițiile în care avem în continuare pacienți în stare gravă care au nevoie urgentă de respirație asistată, iar aceste echipamente le va salva viața. Este un lot impunător, care va consolida secțiile de terapie intensivă nu doar pentru a face față pandemiei, dar și pentru acordarea asistenței medicale tuturor pacienților”, a declarat secretarul de stat al MSMPS, Igor Curov.

Cele 200 ventilatoare de respirație artificială sunt de ultimă generație și de cea mai înaltă performanță. La Spitalul Clinic Republican din Bălți vor ajunge 18 ventilatoare.

În total, în cadrul proiectului, care a fost lansat la 28 mai 2020, au fost achiziționate 292 ventilatoare.

Proiectul Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova a demarat pe 28 mai 2020, fiind alocați 30 mln. euro pentru consolidarea sistemului de sănătate. Informăm că, în prezent, în instituțiile spitalicești din țară sunt internați 109 pacienți în stare gravă, dintre care 16 pacienți sunt conectați la respirație asistată.

msmps.gov.mdmsmps.gov.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: