Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Reacția magistratei Viorica Puica,…

DOC Reacția magistratei Viorica Puica, după ce un grup de judecători a înaintat o cerere către CSM prin care a cerut numirea ei în funcția de președintă interimară a Judecătorie Chișinău: „Nu mi-am dat niciodată acordul”. Adresarea judecătoarei către CSM

Magistrata Viorica Puica a expediat o scrisoare către Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) prin care a anunțat membrii CSM că nu își exprimă acordul de a exercita interimatul funcției de președintă a Judecătoriei Chișinău.

Documentul formulat de către magistrata Viorica Puica vine în contextul în care un grup de magistrați de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a expediat luni o cerere către Consiliului Superior al Magistraturii prin care a solicitat ca judecătoarea Viorica Puica din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, să fie desemnată în funcția de președintă interimară a Judecătoriei Chișinău.

Viorica Puica a declarat pentru Ziarul de Gardă că nu și-a dat acordul pentru exercitarea acestei funcții și că nu a știut nimic despre adresarea formulată de către un grup de judecători în acest sens.

„Eu nu mi-am dat niciodată acordul ca să exercit interimatul funcției. Am discutat ca să propunem CSM ca să fie desemnată pentru exercitarea interimatului funcției de președinte – Aliona Miron. Am semnat și am îndemnat colegii să semneze, dar eu nu m-am așteptat ca judecătorii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana să solicite desemnarea mea. Corect era să mă întrebe și pe mine dacă aștept. Eu când am aflat despre adresare, am depus o adresare și am întregistrat-o la CSM și am comunicat că nu-mi exprim acordul pentru exercitarea interimatului funcției de președinte. Nu poate fi pusă în discuție cererea pentru că eu am scris foarte clar că nu-mi exprim acordul și eu nu mi-am dat consimțământul”, ne-a comunicat magistrata.

Adresarea expediată de către Viorica Puica către Consiliul Suprem al Magistraturii:

În context, Viorica Puica a reiterat faptul că alături de alți colegi au formulat o adresare către CSM prin care au solicitat desemnarea judecătoarei Aliona Miron în funcția de președintă interimară a Judecătoriei Chișinău.

„Am reiterat că mai mulți colegi s-au adresat la CSM cu o cerere la care m-am alăturat și eu și prin care am solicitat ca să fie desemnată pentru exercitarea interimatului funcției de președinte – Aliona Miron pe care noi o susținem”, a mai menționat magistrata.

62 de judecători din cadrul Judecătoriei Chișinău au formulat luni, 24 mai, o cerere în adresa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) prin care solicită ca, în contextul în care mandatul actualului președinte al Judecătoriei Chișinău a expirat, actuala vicepreședintă a Judecătoriei Chișinău, Aliona Miron, să fie desemnată pentru exercitarea interimatului funcției de președinte al Judecătoriei Chișinău. Printre semnatari se numără și Viorica Puica.

În același timp, și câțiva magistrați de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, au expediat o altă cerere către Consiliului Superior al Magistraturii prin care au solicitat ca judecătoarea Viorica Puica din cadrul Judecătoriei Chișinău, sediul Centru, să fie desemnată în funcția de președintă interimară a Judecătoriei Chișinău.

MAI MULTE DETALII AICI: DOC/ Două magistrate, propuse la funcția de președinte interimar al Judecătoriei Chișinău: una dintre candidatele propuse a semnat în susținerea celeilalte. Cererile formulate de către două grupuri de judecători către CSM