Principală  —  IMPORTANTE   —   DOC/ Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul…

DOC Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, îl înaintează pe Sergiu Bularu, care în 2020 a admis demersul privind suspendarea executării pedepsei de către Veaceslav Platon, la funcția de vicepreședinte interimar al instituției

Foto: independent.md

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au expediat luni, 24 mai, o adresare către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) prin care îl înaintează pe judecătorul Sergiu Bularu, care în anul 2020 a admis demersul privind suspendarea executării pedepsei de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, pentru exercitarea atribuțiilor de vicepreședinte interimar al Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Asta după ce în cadrul ședinței din 18 mai curent, membrii CSM nu au admis candidatura lui Ghenadie Pavliuc pentru exercitarea acestei funcții.

„În cadrul ședinței colective s-a decis înaintarea candidaturii judecătorului Sergiu Bularu. Ne adresăm membrilor Consiliului Superior al Magistraturii în vederea acceptării candidaturii propuse de către colectivul Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, pentru exercitarea interimatului funcției de vicepreședinte al sediului respectiv”, se arată în document.

Magistrații susțin că alegerea candidaturii din partea colectivului a fost făcută exclusiv pe „criterii de meritocrație, profesionalism, stimă și autoritate în colectiv în comun cu prezența capacității de conducere și administrare”.

„În scopul unei activități organizate a sediului, solicităm admiterea candidaturii propuse, mizând totalmente pe aceeași apreciere și capacitate de decizie din partea Consiliului Superior al Magistraturii”, se mai arată în document.

Doc: Ziarul de Gardă

Judecătorul Sergiu Bularu, care în anul 2020 a admis demersul privind suspendarea executării pedepsei de către controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, a acces în profesie în 2014, activând anterior câțiva ani pentru Partidul Democrat din Moldova (PDM).

Conform magistrat.md, în perioada 1993-1998, acesta a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne, după care, timp de 10 ani, din 1999 până în 2009, în organele procuraturii, dintre care ultimii 5 ani a activat în calitate de șef al Serviciului reprezentare a învinuirii la Curtea de Apel Chișinău, iar din 2009 până în 2011 a fost avocat.

Până a deveni judecător, acesta a fost, în perioada 2011-2014, consilier în cabinetul președintelui fracțiunii parlamentare a Partidului Democrat din Moldova (PDM), perioadă în care funcția respectivă a fost deținută de către Dumitru Diacov și Marian Lupu. De asemenea, Bularu a fost și reprezentant al PDM la CEC.

Anterior, Bularu a figurat în investigația „Ministerul Interceptărilor”, realizată de rise.md, ca fiind unul dintre judecătorii de instrucție care au autorizat interceptarea mai multor persoane incomode fostului regim controlat de liderul de atunci al PDM, Vladimir Plahotniuc.