07:00:05 25.04.2024
Stiri

VIDEO // Europarlamentar, despre SPERIETORILE lui Dodon: „Sunteți convinși că Igor Dodon vă va oferi securitate și siguranță, dacă el la Minsk i-a strâns mâna lui Lukașenko, cel care a ATACAT un avion, cel care a acționat ca un TERORIST?”

Actualitate 24.05.2021 20:08 Vizualizări2240 Autor: Vitalie Hadei
VIDEO // Europarlamentar, despre SPERIETORILE lui Dodon: „Sunteți convinși că Igor Dodon vă va oferi securitate și siguranță, dacă el la Minsk i-a strâns mâna lui Lukașenko, cel care a ATACAT un avion, cel care a acționat ca un TERORIST?” Captură privesc.eu


Socialistul Igor Dodon ar fi singurul președinte al R. Moldova care în ultimii ani a fost dispus să renunțe la suveranitatea R. Moldova. De această părere este președintele Delegației Parlamentului European pentru Relațiile cu Republica Moldova, Siegfried Mureșan, care alături de președintele din partea Parlamentului European la EURONEST, Andrius Kubilius, și vicepreședintele EURONEST, Andrzej Halicki, întreprind o vizită de trei zile la Chișinău.

Potrivit lui Mureșan, apropierea R. Moldova de UE nu înseamnă pierderea suveranității, așa cum sperie Igor Dodon cetățenii R. Moldova. Mai mult, Mureșan susține că UE tratează R. Moldova „de la egal la egal”.

„Singurul președinte al R. Moldova care în ultimii ani a fost dispus să renunțe la suveranitatea R. Moldova a fost Igor Dodon. Domnia sa a fost dispus să sacrifice interesele R. Moldova, interesele cetățenilor în favoarea unei alte țări. Sprijinul la nivel european este un sprijin gratuit. De cele mai dese ori, e vorba de fonduri europene nerambursabile. Partenerii occidentali de dezvoltare sunt parteneri care tratează R. Moldova de la egal la egal. Mă bucur că R. Moldova a ieșit din izolare și că beneficiază acum de încrederea partenerilor occidentali”, a declarat astăzi Siegfried Mureșan, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Chișinău.

La rândul său, vicepreședintele EURONEST, Andrzej Halicki, a menționat că întâlnirea lui Dodon cu președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, nu este în favoarea securității și suveranității R. Moldova.

„Țările membre ale Uniunii Europene se bucură de toată siguranța și securitatea. Sunteți convinși că domnul Dodon vă va oferi securitate și siguranță, dacă el la Minsk i-a strâns mâna lui Lukașenko, cel care a atacat un avion civil, cel care, de fapt, a acționat ca un terorist? Nu, în așa caz nu putem vorbi despre securitate sau suveranitate. Este ceva care trebuie de pedepsit, de sancționat la nivel internațional”, a precizat Halicki.

Și președintele din partea Parlamentului European la EURONEST, Andrius Kubilius, i-a transmis un mesaj lui Igor Dodon.

„Nu știu cât de mult cunoaște Igor Dodon UE. Dar vreau să-i spun că UE este totalmente diferită de URSS. Asta trebuie să înțeleagă domnul Dodon. În UE e păstrată suveranitatea fiecărui stat. Mai mult ca atât, noi partajăm această suveranitate cu toate statele europene. Noi participăm cu toții în procese decizionale. Aceste decizii sunt unice pentru Germania, pentru România sau Polonia. Așa că noi partajăm suveranitatea, noi partajăm solidaritatea”, a conchis Kubilius.

De menționat că socialistul Igor Dodon a vorbit recent despre faptul că, după sprijinul acordat de Occident, ar putea veni „nota de plată” pentru R. Moldova.

„Când atâtea resurse au fost îndreptate de Occident pentru a asigura victoria unui candidat, ce urmează? Urmează nota de plată. Dar este clar care poate fi această notă de plată. Aici este un joc geopolitic. Ce înseamnă asta? O încercare de a strânge la perete oponentul. Pe cine? Pe Rusia. Cum? Să declanșeze un conflict sau un „punct fierbinte”. Cel mai tare îmi este frică de asta. Dacă nu va fi război, ne vom descurca. Dar dacă vor atrage țara într-un joc geopolitic pentru a plăti nota pentru aceste alegeri, va fi mai dificil”, a amenințat liderul socialiștilor într-o intervenție pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md