Marea Britanie este prima țară care a interzis aterizarea pe teritoriul său a avioanelor companiei belaruse „Belavia”

Belavia,_EW-366PA,_Boeing_737-31S_(39200361412)

Ministerul Transportului din Marea Britanie a anunțat că interzice orice zbor al companiei „Belavia” către Anglia. Această decizie a fost luată după ce Lukașenko a dat ordin de aterizare a avionului în care se afla ex-redactorul-șef al canalului de Telegram NEXTA. Drept urmare, fiind arestat se autoritățile belaruse.

„În urma aterizării forțate a unei aeronave Ryanair la Minsk, am cerut ca Autoritatea Aeronatutică Civilă să anunțe companiile aeriene să evite spațiul aerian din Belarus pentru a asigura securitatea pasagerilor. De asemenea, am suspendat accesul companiei „Belavia” pe teritoriul Marii Britanii”, a comentat Grant Shapps, ministrul Transportului.

Vă amintim că, ieri, zborul Ryanair, care se deplasa de la Atena la Vilnius, a aterizat de urgență pe aeroportul din Minsk din cauza unui „semnal minier”. La bordul acelui avion se afla fostul redactor al canalului de Telegram NEXTA care informa online și non-stop despre acțiunile protestatare din Belarus după alegerile prezidențiale din anul trecut.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente