(video) Red Bull Racing a preluat pentru prima dată conducerea în F1 în anii de dominație a Mercedes-AMG

Pilotul olandez Max Verstappen a câștigat în după amiaza zilei de ieri, în premieră, Marele Premiu al Principatului Monaco, preluând conducerea în clasamentul general al piloților în urma acestei victorii, a 12-a din cariera sa.

De asemenea, Red Bull Racing a ajuns pentru prima dată în vârful clasamentului constructorilor după șapte ani consecutivi de dominație a celor de la Mercedes-AMG!

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sunt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

https://www.youtube.com/watch?v=GK5qm8AZ1dQ

Verstappen, care a luat startul din prima linie a grilei de start, l-a devansat cu 8,968 secunde pe spaniolul Carlos Sainz, ocupantul locului secund, în timp ce poziţia a treia și-a asigurat-o la limită britanicul Lando Norris, care era urmărit de Sergio Perez.

Monegascul Charles Leclerc, cel mai rapid în calificările de sâmbătă, a fost nevoit să abandoneze chiar înaintea startului, din cauza unei probleme tehnice la monopostul său.

Campionul mondial en titre, britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), a încheiat cursa pe locul al şaptelea, la peste 68 secunde de învingător, cedându-i fotoliul de lider al ierarhiei piloţilor lui Verstappen, cei doi fiind despărţiţi de doar patru puncte.

Coechipierul lui Hamilton, finlandezul Valtteri Bottas, a abandonat în turul 32, din cauza unei probleme mecanice.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/