În orașul Chișinău sunt circa 130 de vulcanizări: “Sunt prea multe și unele activează ilegal”

Săptămâna trecută autoritățile municipale de profil au participat la o ședință specială în care s-a discutat despre vulcanizările ce își desfășoară activitatea pe teritoriul orașului. Concluzia principală a fost că sunt prea multe, unele funcționând chiar cu nereguli, motiv pentru care se dorește să se facă o ordine.

Despre acest lucru a raportat viceprimarul municipiului Chișinău, Inga Ionesii, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipale.

Funcționara a remarcat în particular că numărul vulcanizărilor înregistrate pe sectoare este de: 42 în sectorul Botanica, 42 în sectorul Ciocana, în sectorul Rîșcani – 36, în sectorul Centru – 5 și în sectorul Buiucani doar 2.

“O mare parte din ele sunt într-o stare dezastruoasă, iar cele care au schemele de amplasare expirate sau sunt amplasate neconform, de exemplu pe trotuare, vor fi evacuate. Preturile de sector urmează să facă o inventariere.

Pe unele străzi centrale sunt câte 3-4. Nu cred că orașul are nevoie de un asemenea haos. Vom veni cu niște reglementări clare și acestea vor fi introduse în Regulamentul privind desfășurarea comerțului.

Până atunci, atenționez agenții economici să demonteze acele gherete în mod benevol, mai ales că unele ocupă abuziv locul public, fără ca să achite pentru tot terenul, achitând doar pentru cei 12 m2 pe care îi are încăperea vulcanizării”, a spus viceprimarul Ionesii.

Conform Registrului de stat al transporturilor, la zi, doar în municipiul Chișinău sunt înregistrate peste 321.000 de autovehicule.

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/