fbpx

foto | Protest la Ambasada Belarusului din Chișinău: Se cere eliberarea jurnalistului Roman Protasevici

S-a protestat astăzi, 24 mai, în fața Ambasadei Republicii Belarus. Oamenii au cerut eliberarea jurnalistului Roman Protasevici, după ce acesta a fost reținut la Minsk.

Urmărește-ne pe Telegram și Instagram.

Oamenii au venit cu pancarte cu inscripția „Free Protasevich”, „Free Belarus” și „NU răpirii ilicite de oameni”.

„Realitatea acestui aparent act de piraterie aeriană este înfricoșătoare. Uniunea Europeană şi restul lumii trebuie să acţioneze fără întârziere şi să solicite eliberarea imediată a lui Roman Protasevici”, se arată într-un mesaj publicat de Amnesty International Moldova pe pagina de Facebook.

Reiterăm că ieri, 23 mai, jurnalistul, bloggerul și fotograful Roman Protasevici a fost reținut și declarat extremist în Belarus. Forțele militare aviatice belaruse au forțat avionul companiei Ryanair să aterizeze de urgență, invocând faptul că la bord ar fi o bombă. Aeronava se îndrepta de la Atena spre Vilnius.

Liderii Uniunii Europene se întrunesc, luni și marți, la Bruxelles, la o ședință extraordinară a Consiliului European. În cadrul reuniunii se va discuta și despre posibile noi sancțiuni împotriva autorităților din Belarus.

Foto: Amnesty International Moldova

Citește și:

Un lider al mișcării protestatare: Cine este Roman Protasevici, contestatarul lui Lukaşenko, arestat după deturnarea avionului Ryanair

Articole asemănătoare

Back to top button